/en
بازدید سایت

بازديد صفحات : 5839
بازديد امروز : 889
كل بازديدها : 46252011
افراد آنلاين : 202

نويسندگان رحیم تقی زادفرید و زهره کدخدا     تاريخ انتشار : 92/08/01
اندازه‌گيري مقدار پروتئين در فرآورده‌هاي گوشتي
دستورالعمل اندازه‌گيري مقدار پروتئين در فرآورده‌هاي گوشتي
1- هدف:
هدف از تدوين اين روش اندازه‌گيري مقدار پروتئين در فرآورده‌هاي گوشتي مي‌باشد.
2- دامنه عملكرد:
براي تعيين مقدار كربوهيدرات در فرآورده‌هاي مي‌توان گوشتي مانند سوسيس، كالباس و همبرگر و مرغ برگر و كباب لقمه مي‌توان از اين روش استفاده نمود.
3- مسئووليت:
كارشناسان بخش اين روش را اجرا مي‌كنند و مسئول بخش بر صحت اجراي آن نظارت دارد.
4- گزارش:
4-1) نتايج در فرم يا دفتر گزارش كار ثبت گردد.
4-2)موارد ايجاد كننده خطا در آزمايش:
4-2-1) آلوده بودن ظروف مصرفي در كليه مراحل آزمايش
4-2-2) هضم ناقص نمونه
4-2-3) خطا در تعيين فرماليته سود و اسيد مصرفي
4-2-4) خطا در محاسبات
4-2-5) خطا در توزين نمونه
4-2-6) خطا در هموژناسيون
4-2-7) خطا در جمع‌آوري گاز ازت
1
4-2-8) خطا در مرحله تقطير
5- مواد و تجهيزات:
5-1) مواد شيميايي و معرفها:
5-1-1) اسيد سولفوريك غليظ مرك (95-98%) ، ml 25
5-1-2) متيل رد (pH = 4.4-6.2)
5-1-3) سولفات مس متبلور CUSO4. 5H2O    
5-1-4) سولفات پتاسيم 7-10g Art. 950453  K2SO4
5-1-5) اسيد كلريدريك N 1/0، ml 50
5-1-6) سود N 1/0، ml 50
5-1-7) سود اشباع، ml 100
5-1-8) آب مقطر، ml 500
5-1-9) الكل اتيليك (100-96%) ، ml 100
5-2) تجهيزات و لوازم شيشه‌اي:
5-2-1) ترازو با دقت حداقل g 0001/0 ±
5-2-2) ست كامل كجلدال شامل بالن هضم، رابط، قيف، سه راهي، خنك كننده (مبرد)، جمع كننده
5-2-3) بورت ml 50، 1 عدد
5-2-4) ارلن، ml 500، ا عدد
5-2-5) پيپت حبابدار ml 25 و ml 50، 2 عدد
2
5-2-6) پرل و يا سنگ جوش (4 عدد كوچك – 1 عدد بزرگ)
5-2-7) رنده فلزي 1 عدد
5-2-8) جك آزمايشگاهي 1 عدد
5-2-9) شعله (بك)1 عدد
6- روش كار:
6-1) مقدمه:
ماده غذايي را بوسيله اسيد سولفوريك غليظ و به كمك برخي كاتاليزورها مانند سولفات مس و سولفات پتاسيم سوزانده ازت آنرا تبديل به سولفات آمونيوم نموده سپس سولفات آمونيوم را تبديل به آمونياك آزاد نمودند. ميزان ازت موجود را محاسبه مي‌كنيم.
6-2)  تهيه محلولها:
6-2-1) محلول الف:
6-2-1-1) معرف متيل رد: g 1 پودر متيل رد را در CC 100 الكل اتيليك 96% به حجم مي‌رسانيم.
6-2-2) محلول ب:
6-2-2-1)سود اشباع: 60گرم سود خالص مرك را در بشر وزن نموده و به حجم CC 100 مي‌رسانيم.
6-3) آماده‌سازي نمونه:
6-3-1) فرآورده‌هاي گوشتي مورد نظر را چرخ يا رنده نموده تا نمونه كاملاً همگن شود.
6-4) مراحل انجام آزمايش:
6-4-1) ترازو را روشن نموده تا آماده شود.
3
6-4-2) از نمونه همگن شده g 10 وزن نموده و درون بالن كجلدال مي‌ريزيم.
6-4-3) از كاتاليزور سولفات مس حدود g 1 به آن اضافه مي‌كنيم.
6-4-4) از كاتاليزور سولفات پتاسيم نيز حدود g 10-7 به آن مي‌افزاييم.
6-4-5) چند عدد پرل شيشه‌اي يا سنگ جوش كوچك (يا 1 عدد بزرگ) داخل بالن مي‌ريزيم.
6-4-6) CC 25 اسيد سولفوريك غليظ 98-95% داخل بالن مي‌ريزيم.
6-4-7) بالن را زير هود به شكل مورب به گيره متصل نموده و شعله را زير آن قرار مي‌دهيم.
6-4-8) بالن را حرارت داده تا به رنگ سبز مايل به آبي درآيد.
6-4-9) در طول عمل هضم چندين بار بالن را تكان داده تا عمل هضم به طور يكنواخت انجام شود.
6-4-10) بعد از تغيير رنگ تا 30 دقيقه حرارت را ادامه داده تا سپس شعله را خاموش نموده تا بالن كاملاً سرد شود.
6-4-11) در بالن حدود CC 200 آب مقطر بالن را طور ي به گيره متصل نمائيد كه فاصله شعله در جاي مناسب قرار گيرد.
6-4-12) سه راهي را روي بالن قرار داده، در قسمت عمودي قيف و در قسمت انحنادار، رابط را قرار دهيد انتهاي رابط را به مبرد آبي (خنك كننده) متصل نموده جمع كننده را در انتهاي ديگر مبرد ثابت نمائيد.
6-4-13) در ارلن CC 500، CC 50 اسيد كلريدريك N 1/0 و چند قطره مصرف متيل رد، اضافه نموده سپس آن را زير جمع كننده روي جك قرار دهيد تا سرد مبرد كاملاً در محلول اسيد قرار گيرد.
6-4-14) در قيف سود اشباع بريزيد.
6-4-15) سود را به آرامي در حاليكه شعله روشن است با بالن اضافه نموده تا رنگ محتوي درون بالن به صورت قليايي يا قهوه‌اي رنگ درآيد تغيير رنگ بيانگر تغيير pHمحيط است، اگر تغيير رنگ صورت نگرفت مجدداً در قيف سرد ريخته به بالن اضافه نموده تا رنگ قهوه‌اي ايجاد شود.
4
6-4-16) پس از تغيير رنگ بلافاصله شعله را زير بالن قرار داده تا بالن به جوش آمده و مرتباً بجوشد
6-4-17) جوشيدن را ادامه داده تا محلول جمع‌آوري شده در ارلن به حجم CC 230-200 برسد.
6-4-18) برد مبرد را از محلول داخل ارلن خارج نموده سپس شعله را خاموش كرده
6-4-19) سود N 1/0 را به بورت CC 50 مي‌ريزيم.
6-4-20) محتويات ارلن را با سود N 1/0 تيتر نموده تا به رنگ پوست پيازي درآيد.
6-4-21) مقدار مصرفي سود را يادداشت مي‌كنيم و در فرمول قرار مي‌دهيم.
6-5) محاسبات:

                                                                        m1000 /  ×100A×1.4 6.25 = C   
C : درصد پروتئين در فرآورده‌هاي گوشتي
A : ميزان مصرفي حدود براي تيتر نمونه CC 50 اسيد كلريدريك N 1/0
m : مقدار نمونه
6.25: ضريب تبديل ازت به پروتئين
هر ميلي‌ليتر اسيد كلريدريك 1% نرمال معادل 4/1 ميلي‌گرم ازت مي‌باشد.
7- ايمني و توصيه:
7-1) ايمني:
7-1-1) هنگام كار از دستكش، ماسك و عينك ايمني استفاده كنيد.
7-1-2) جهت كشيدن مايعات با پي‌پت حتماً از پوآر يا پيپتور استفاده شود و از كشيدن مايعات با دهان خودداري كنيد.
7-1-3) هنگام كار در ظروف حاوي حلال را بسته نگه داريد.
7-1-4) كليه مراحل زير هود انجام شود.
رفرانس : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهی شرکت آدونیس.
منبع مقاله : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهی شرکت آدونیس
مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد