/en
بازدید سایت

بازديد صفحات : 1873
بازديد امروز : 168
كل بازديدها : 44014609
افراد آنلاين : 156

نويسندگان رحیم تقی زادفرید و زهره کدخدا     تاريخ انتشار : 92/08/01
روش اندازه‌گيري پراكسايد در روغنها و چربيها
روش اندازه‌گيري پراكسايد در روغنها و چربيها
1- هدف:
تعيين انديس پراكسيد در روغنها و چربي‌ها به منظور آگاهي از قابليت مصرف آنها
2- دامنه عملكرد:
اين روش براي انواع روغنها و چربي‌هاي معمولي مارگارين قابل اجرا است.
3- مسئووليت:
اين روش توسط كارشناس بخش غذا (بخش روغنها و چربيها) انجام مي‌شود. كارشناس بايد صحت گزارش را بررسي نموده و به تأييد مسئول بخش مربوطه برساند هرگونه اصلاح و تغيير در روش آزمون بايد به اطلاع مسئول Q.A رسانده شود.
4- گزارش:
4-1) نتايج به بخش چربيها و روغنها، غلات و پروتئين ها گزارش شود.
4-2) نتايج نهايي بايد به مسئول بخش روغنها و چربيها گزارش داده شود.
5- مواد و تجهيزات:
5-1) مواد شيميايي و معرفها:
5-1-1) محلول اسيد استيك گلاسيال 99 تا 100 درصد خالص
5-1-2) كلروفرم خالص
5-1-3) محلول يدور پتاسيم اشباع شده (مقداري پودر يدور پتاسيم را در كمي آب مقطر حل كرده بطوريكه پس از حل كردن مقداري بلور در ته بشر باقي بماند)
1

5-1-4) محلول هيپوسولفيت دو سود يكدهم نرمال: اين محلول را بايد بدقت تهيه نمائيد (تعيين غلظت گردد)
5-1-5) محلول نشاسته: يك گرم پودر نشاسته را در cc 100  آب مقطر ريخته و مخلوط حاصل را بجوشانيد تا شفاف شود.
5-1-6) حلال پراكسيد 3 حجم اسيد استيك +2  حجم كلروفرم
5-2) تجهيزات و لوازم شيشه اي:
5-2-1) پي‌پت مدرج ml 250
5-2-2) ارلن ماير ml 250
5-2-3) بورت ml 25
5-2-4) بشر ml 100
6- روش كار:
6-1) مقدمه:
6-2) تهيه محلولها:
6-2-1) 5 گرم نمونه آماده شده را در ارلن ماير 250 ميلي‌ليتري  وزن كنيد.
6-2-2) 30 ميلي‌ليتر حلال پراكسيد به آن اضافه نماييد.
6-2-3) مخلوط را به مدت يك دقيقه بگذاريد بماند و گاهگاهي آن را بهم بزنيد.
6-2-4) 30 ميلي‌ليتر آب مقطر به آن اضافه نمائيد.
6-2-5) 100 ميلي‌ليتر آب مقطر به نحوي اضافه كنيد كه محلولهاي جدار ارلن شسته شوند.
6-2-6) وقتي رنگ محلول ارلن ماير زرد شد مقدار 5/0 ميلي‌ليتر نشاسته بيفزائيد و تا از بين رفتن رنگ آبي محلول، عيار سنجي را ادمه دهيد و عدد پراكسيد را از فرمول زير محاسبه كنيد.
2
                   m  (V*N*1000)/ = عدد پراكسيد بر حسب ميلي اكي والان اكسيژن در كيلوگرم روغن يا چربي
V = حجم مصرفي هيپوسولفيت دو سود 0/1 N بر حسب ml
N = نرماليته مصرفي هيپوسولفيت دو سود
m = وزن نمونه برداشتي بر حسب گرم
رفرانس : .روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهی شرکت آدونیس
منبع مقاله : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهی شرکت آدونیس
مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد