/en
بازدید سایت

بازديد صفحات : 2120
بازديد امروز : 129
كل بازديدها : 44345623
افراد آنلاين : 1138

نويسندگان رحیم تقی زادفرید و زهره کدخدا     تاريخ انتشار : 92/08/01
تعيين ميزان ماده خشك در فرآورده‌هاي گوشتي
تعيين ميزان ماده خشك در فرآورده‌هاي گوشتي
1- هدف:
هدف از تدوين اين روش كار اندازه‌گيري ميزان ماده خشك در فرآورده‌هاي گوشتي مانند سوسيس، كالباس و همبرگر است.
2- دامنه عملكرد:
براي تعيين ميزان ماده خشك در فرآورده‌هاي  گوشتي مي‌توان از اين روش استفاده نمود.
3- مسئووليت:
كارشناسان بخش اين روش را اجرا مي‌كنند و مسئول بخش بر حسن اجراي آن نظارت دارد.
4- گزارش:
4-1) نتيجه حاصل از آزمايش به مسئول بخش گزارش مي‌شود و پس از ارزيابي در كنار ساير عوامل بصورت تفسير در مورد ويژگي‌هاي نمونه به سرپرست آزمايشگاه گزارش مي‌شود.
5- مواد و تجهيزات:
5-1) مواد شيميايي و معرفها:
5-2) تجهيزات و لوازم شيشه‌اي:
5-2-1) اتو تهويه دار تأمين كننده حرارت 100-150 درجه سانتيگراد
5-2-2) ظرف ته پهن چيني يا فلزي مخصوص خشك كردن نمونه با حداقل قطر 50 ميلي‌ليتر
5-2-3) دسيكاتور با حجم مناسب حاوي ماده جاذب الرطوبت مناسب مانند سليكاژل
5-2-4) ترازوي دقيق آزمايشگاهي با دقت حداقل 0001/0 گرم
5-2-5) گيره فلزي مناسب براي حمل ظرف نمونه
5-2-6) رنده فلزي
6- روش كار:
6-1) مقدمه:
6-2)  تهيه محلولها:
6-3) آماده‌سازي نمونه:
6-4) مراحل انجام آزمايش:
6-4-1) اتو را روشن كنيد.
6-4-2) ظرف خالي مخصوص نمونه را داخل آن قرار دهيد.
6-4-3) هنگامي كه اتو به 100-150 درجه سانتگراد رسيد تا زمان ثابت شدن وزن ظرف خالي آنرا در اتو قرار مي‌دهيم (معمولاً 30 دقيقه زمان كافي است)
6-4-4) ظرف را توسط گيره فلزي از داخل اتو خارج نمائيد.
6-4-5) آنرا داخل دسيكاتور قرار داده تا سرد شود (به دماي آزمايشگاه برسد)
6-4-6) پس از سرد شدن آنرا با ترازو وزن كرده و وزن دقيق آنرا يادداشت نمائيم.
6-4-7) مقداري از نمونه را رنده مي‌نمائيم.
6-4-8) سريعاً مقداري نمونه رنده شده كه حاوي 2 گرم ماده خشك باشدرا در داخل ظرف مخصوص نمونه مي‌ريزيم.
6-4-9) مجموع وزن ظرف و نمونه را يادداشت مي‌نمائيم. (m1)
6-4-10) ظرف حاوي نمونه را داخل اتويي كه حرارت آن بين 100-150 درجه سانتيگراد تنظيم شده است قرار مي‌دهيم.
2
6-4-11) تا زمان ثابت شدن وزن آن اتو گذاري را ادامه مي‌دهيم (معمولاً 4-5 ساعت كافي است) منظور از ثابت شدن وزن اين است كه اختلاف بين دو بار وزن كردن متوالي كمتر از 5/0 ميلي‌گرم به ازاء هر گرم وزن نمونه باشد.
6-4-12) ظرف حاوي نمونه را به كمك گيره فلزي از داخل اتو خارج مي‌نمائيم.
6-4-13) آن را داخل دسيكاتور قرار مي‌دهيم تا سرد شود.
6-4-14) پس از سرد شدن وزن آنرا يادداشت مي‌نمائيم. (m2)
6-5) محاسبات: با استفاده از فرمول زير ميزان ماده خشك تعيين مي‌شود.
                                                                                                           (m2-m)/(m1-m)*100 = ميزان ماده خشك
m = وزن ظر ف خالي
m1 = مجموع وزن ظرف و نمونه قبل از اتو گذاري
m2= وزن نمونه و ظرف پس از پايان اتوگذاري
تذكر:
1- حرارت اتو در قسمتهاي مختلف متفاوت است لذا اتو الكتريكي مجهز به تهويه بهتر است زيرا حرارت در قسمتهاي مختلف آن برابر خواهد بود.
2- توزين نمونه بايد بسرعت انجام گيرد زيرا ممكن است رطوبت از دست بدهد.
3- در مواردي مانند فرآورده‌هاي گوشتي كه حاوي پرتئين زيادي هستند اضافه نمودن مقداري شن در پخش و يكنواخت كردن نمونه بسيار موثر است.
رفرانس : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهي شرکت آدونیس.
منبع مقاله : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهي شرکت آدونیس
مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد