/en
بازدید سایت

بازديد صفحات : 4884
بازديد امروز : 630
كل بازديدها : 46465398
افراد آنلاين : 323

نويسندگان رحیم تقی زادفرید و زهره کدخدا     تاريخ انتشار : 92/08/01
دستورالعمل اندازه‌گيري مقدار نيتريت در فرآورده‌هاي گوشتي
دستورالعمل اندازه‌گيري مقدار نيتريت در فرآورده‌هاي گوشتي
1- هدف:
هدف از تدوين اين روش كار اندازه‌گيري مقدار نيتريت در فرآورده‌هاي گوشتي مانند سوسيس، كالباس و ... است.
2- دامنه عملكرد:
براي تعيين مقدار نيتريت در فرآورده‌هاي مي‌توان گوشتي از اين روش مي‌توان استفاده كرد.
3- مسئووليت:
كارشناسان بخش اين روش را اجرا مي‌كنند و مسئول بخش بر صحت اجراي آن نظارت دارد.
4- گزارش:
4-1) نتايج در فرم يا دفتر گزارش كار ثبت گردد.
5- مواد و تجهيزات:
5-1) مواد شيميايي و معرفها:
5-1-1) اسيد كلريدريك خالص با وزن مخصوص 19/1
5-1-2) استات روي (CH3COO)2ZN, 2H2O
5-1-3) فرو سيانور پتاسيم Fe(CN)6K4, 6H2O
5-1-4) تترابورات سديم B4Na207, 10H20
5-1-5) سولفانيل آميدC6H8N202S
5-1-6) آلفانفتيل اتيلن دي آمين هيدروكلرايد C12H16d2N2
5-2) تجهيزات و لوازم شيشه‌اي:
1
5-2-1) اسپكتروفتومتر
5-2-2) ترازوي حساس
5-2-3) بن ماري
5-2-4) سه پايه
5-2-5) بشر CC250
5-2-6) ارلن ماير CC250
5-2-7) بالن ژوژه CC100 و CC200
5-2-8) پيپت CC2 حبابدار و CC5 و CC10
5-2-9) قيف شيشه‌اي
5-2-10) كاغذ صافي
5-2-11) شيشه قهوه‌اي درب دار جهت نگهداري محلول
5-2-12) سنگ جوش و يا پرل شيشه‌اي
5-2-13) كاغذ صافي معمولي
5-2-14) بالن CC1000
6- روش كار:
6-1) مقدمه:
6-2) تهيه محلولها:
6-2-1) 6/416 ميلي‌ليتر اسيد كلريدريك (وزن مخصوص 19/1) را در يك بالن CC100 با آب مقطر به حجم برسانيد در شيشه قهوه‌اي رنگ بريزيد.
2
6-2-2) 2/0 گرم سولفانيل اكسيد را وزن كنيد در بالن CC1000 ريخته و CC800 آب مقطر اضافه كنيد روي بن ماري با حرارت ملايم گذاشته تا حل شودسپس مي‌گذاريم تا سرد شود سپس CC100 اسيدكلريدريك را در حالي كه مرتباً آن را تكان مي‌دهيد به محلول بيفزاييد و آن را با آب مقطر به حجم يك ليتر برسانيد و سپس محلول را در شيشه قهوه‌اي در دار ريخته و نگهداري نمائيد.
6-2-3) 25/0 گرم آلفانفتيل اتيلن دي آمين هيدروكلرايد را وزن كرده در بالن CC250 ريخته آب مقطر اصافه كرده حل مي‌كنيم و به حجم  250 مي‌رسانيم در شيشه قهوه‌اي در دار ريخته در يخچال نگهداري مي‌كنيم.
6-2-4) 50 گرم تترابورات سديم هيدراته را وزن نموده در بالن CC1000 ريخته  با آب مقطر حل كرده سپس به حجم برسانيد.
6-2-5) استات روي: به SOPاندازه‌گيري كربوهيدارت در فرآورده‌هاي گوشتي مراجعه شود.
6-2-6) فروسيانور پتاسيم: به SOPاندازه‌گيري كربوهيدارت در فرآورده‌هاي گوشتي مراجعه شود.
6-3) آماده‌سازي استاندارد نيتريت:
6-3-1) 1/0 گرم يا mg100 نيتريت سديم را وزن نموده در بالن ژوژه CC100 با آب مقطر به حجم برسانيد.
6-3-2) CC1 از محلول را برداشته در بالن ژوژه CC100 با آب مقطر به حجم برسانيد.
6-3-3) 5 عدد بالن CC100 را شماره‌گذاري كرده (5-1)
6-3-4) به ترتيب در بالن اول آب مقطر ريخته
6-3-5) در بالن دوم CC3 از محلول تهيه شده حدود (CC30) آب مقطر اضافه كنيد.
6-3-6) در بالن سوم CC6 از محلول تهيه شده حدود CC30 آب مقطر اضافه كنيد.
6-3-7) در بالن چهارم CC9 از محلول تهيه شده حدود CC30 آب مقطر اضافه كنيد.
6-3-8) در بالن پنجم CC12 از محلول تهيه شده حدود CC30 آب مقطر اضافه كنيد.
3
6-3-9) به هر 5 عدد بالن CC6 اسيدكلريدريك اضافه كرده و هم بزنيد.
6-3-10) به هريك از 5 بالن CC10 سولفانيل آميد اضافه كنيد.
6-3-11) هر 5 بالن را 5 دقيقه در تاريكي قرار دهيد.
6-3-12) از تاريكي خارج كرده و به محتوي 5 بالن از محلول آلفانفتيل اتيلن دي آمين هيدروكلرايد CC2 اضافه كنيد.
6-3-13) بالنها را مجدداً 10 دقيقه در تاريكي قرار دهيد.
6-3-14) بالنها را خارج نموده و با آب مقطر به حجم برسانيد.
6-3-15) دستگاه اسپكتروفتومتر را روشن كرده تا آماده شود.
6-3-16) طول موج 538 را به دستگاه بدهيد.
6-3-17) استانداردهاي تهيه شده را در مقا بل بلانك (بالن شماره 1) قرائت نموده منحني مربوطه را رسم كنيد.
6-3-18) بالنهاي فوق به ترتيب (5-2) حاوي 12/0-09/0-06/0-03/0 ميلي‌گرم درصد ميلي‌ليتر نيتريت سديم مي‌باشند ppm30 = 1000 * 03/0
6-4) مراحل انجام آزمايش:
6-4-1) فرآورده‌هاي گوشتي مثل سوسيس، كالباس و همبرگر را چرخ يا رنده كرده تا نمونه همگن شود.
6-4-2) 10 گرم از نمونه رنده شده را وزن نموده و در بشر CC250 بريزيد.
6-4-3) CC100 آب مقطر 70 درجه را روي نمونه داخل بشر بريزيد
6-4-4) CC5 از محلول براكس را به محتوي بشر بيفزاييد.
6-4-5) بن ماري را روشن نموده تا به جوش آيد.
6-4-6) بشر را روي بن ماري به مدت 15 دقيقه گذاشته و مرتباً بهم بزنيد.
6-4-7) بشر از روي بن ماري برداشته و بگذاريد تا سرد شود.
4
6-4-8) از محلولهاي استات روي و فروسيانور پتاسيم به حجم‌هاي مساوي CC2 (از هريك) به بشر افزوده
6-4-9) محتوي داخل بشر را به بالن ژوژه CC200 منتقل كرده با آب مقطر به حجم برسانيد.
6-4-10) محتويات داخل بالن را به بشر اوليه منتقل كرده و به هم بزنيد.
6-4-11) محتوي را داخل ارلن CC250 صاف كنيد.
6-4-12) CC20 را در بالن ژوژه CC100 بريزيد (توسط پيپت حبابدار CC20)
6-4-13) حدود CC30 آب مقطر به بالن اضافه كنيد.
6-4-14) CC6 از اسيدكلريدريك (N5) تهيه شده به بالن اضافه كنيد به هم بزنيد.
6-4-15) CC10 محلول سولفانيل آميد اضافه كرده به هم بزنيد.
6-4-16) بالن را به مدت 5 دقيقه در تاريكي خارج نموده
6-4-17) بعد از 5 دقيقه از تاريكي خارج نموده.
6-4-18) CC2 از محلول آلفانفتيل اتيلن دي آمين هيدروكلرايد اضافه كنيد.
6-4-19) بالن را مجدداً به مدت 10 دقيقه در تاريكي قرار دهيد.
6-4-20) بالن را از تاريكي خارج كرده با آب مقطر به حجم برسانيد به هم بزنيد.
6-4-21) محتوي بالن را با طول موج مورد نظر و استانداردهاي تهيه شده را به دستگاه اسپكتروفتومتر داده و بخوانيد.
6-4-22) با استفاده از منحني استاندارد جذب محلول‌هاي استاندارد و ميزان جذب نمونه مورد نظر مقدار نيتريت سديم در نمونه بر حسب ppmتعيين مي‌گردد.
7- ايمني و توصيه:
7-1) ايمني:
5
 
7-1-1) هنگام كار از دستكش استفاده كنيد.
7-1-2) جهت كشيدن مايعات با پي‌پت حتماً از پوآر استفاده كنيد (از كشيدن مايعات با دهان خودداري كنيد).
7-1-3) هنگام كار درب ظروف حاوي حلال را بسته نگه داريد.
منبع مقاله : روشهاي داخلي آزمايشگاه آناليز دستگاهي شرکت آدونیس
مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد