/en

ناتامایسین

ناتامايسين با فرمول شيميايي C33G47BI13       وزن مولكولي 665/7 دالتون يك آنتيبيوتيك ماكروليدي پليان مي باشد ك به عنوان يك عامل ضد ميكروب طبيعي مطرح است. توليد صنعتي آن با استفاده از گونه هاي استرپتومايسس و از طريق تخمير در محيط كشت مايع انجام مي شود. در حلال هاي قطبي آلي به خوبي حل مي شود اما در آب حلاليت پائيني (30-100mg/L) دارد. ناتامايسين در قياس با هر گونه قارچ كش مجاز در صنايع غذايي بيشترين دامنه ي فعاليت را در برابر قارچ ها و مخمرها دارد. به ويژه از آنجا كه ناتامايسين تأثير بازدارندگي روي باكتري ها ندارد، براي استفاده در محصولاتي كه مستلزم فرآيند رسيدگي طبيعي باكريايي هستند، بسيار مفيد مي باشد. ناتامايسين به عنوان يك عامل ضد قارچ در بسياري از كشورها و اصولاً جهت كاربرد سطحي در پنير و فرآورده هاي گوشتي كاربرد دارد. به طور كلي، ناتامايسين با اتصال به استرولها باعث ممانعت از سنتز ارگوسترول و از هم گسيختگي غشا و در نتيجه تراوش مواد به بيرون از سلول و مرگ سلول مي شود. اين ماده در مقادير خيلي كم فعاليت بازدارندگي وسيعي بر روي طيف گسترده اي از كپكها و مخمرها داشته، همچنين از سنتز مايكوتوكسينها جلوگيري مي كند.

ایـن ترکـیـب هیچ گـونه تـاثـیر بازدارنده بر روی رشـد باکتریـهای استـارتر ندارد . همچنین مصرف آن هیچگونه تغییری در رنگ، عطر و طعم ، آروما ، بافت و سایـر موارد ایجاد نمی کنـد.

     
خواص فیزیکی:
ناتامایسین پودري کریستالی با رنگ سفید متمایل به زرد، بدون طعم و بو می باشد. این ماده در حالت کریستالی بسیار پایدار میباشد. انحلال ناتامایسین
در آب و اکثر حلال هاي آلی بسیار کم می باشد. حلالیت کم این ماده استفاده از آن در سطوح غذا، که امکان رشد اکثر کپک ها و مخمر ها وجود دارد، را
میسر میسازد. ناتامایسین در سطح غذا باقی میماند، اما بر تخمیر درونی تاثیري نخواهد گذاشت.
خواص میکروبیولوژیکی:
ناتامایسین می تواند تقریباً تمام مخمر ها و کپک ها را کنترل نماید؛ اما بر باکتري ها، ویروس ها یا سایر میکروارگانیسم ها تاثیري ندارد.
کاربرد:
بکار گرفته می شود؛ رایج ترین کاربرد این ماده در تولید پنیر، ماست و دوغ میباشد. (E بعنوان نگه دارنده مواد غذایی ( 235

پنیر:

(UF) استفاده از ناتامایسین بر سطح غذا که امکان رشد کپک و مخمر وجود دارد، منجر به نیل به بهترین نتایج میگردد. این روش خصوصاً در تولید پنیر
مفید و کارآمد میباشد. زیرا که باعث توقف رشد کپک میگردد، در حالی که باکتري هاي عمل آوري پنیر به طور طبیعی رشد مینمایند. محصول نهایی
، دور از نور خورشید و در ظرف دربسته نگه داري شود. ºC باید در محل خشک و خنک (زیر

ماست (خصوصاً بسته بندي 100 گرمی):
مقدار محاسبه شده از ناتامایسین را در شرایط اسپتیک (استریل) و در کنار شعله در شیر استریل حل نموده، و در زمان مایه زنی اضافه مینمایند.
دوغ:
آب استریل تهیه و مقدار ناتامایسین مورد نیاز را در کنار شعله و در شرایط استریل در آب حل مینمایند. سپس، این محلول بعد از پاستوریزاسیون و قبل از
بسته بندي (در مرحله فرمولاسیون؛ همزمان با اضافه کردن نعنا) به محصول اضافه میگردد. (امکان افزایش محلول قبل از پاستوریزاسیون هم وجود دارد)
دوز پیشنهادي:
7-5ppm : ممکن است مخمر حضور داشته باشد، اما ناتامایسین حاضر اجازه رشد به مخمر نمی دهد و گاز هم تولید نمیشود. o
10-7ppm  : کاملاً جلوي رشد را میگیرد. 
20ppm  : همه کپک ها و مخمر ها را میکشد.

این فـرآورده در محصولات مخـتلف صنایع غذایی از جمله انواع فرآورده های لبنی، نوشابه ها، آبمیوه ها، فرآورده های گوشتی، غذاها و پودرهای آماده و غیره مصرف دارد.
برای اطلاعات بیشتر درباره ناتامایسین به سایت انگلیسی مراجعه نمائید.
ناتامایسین
ناتامایسین
ناتامایسین

برای اطلاعات بیشتر درباره ناتامایسین به سایت انگلیسی مراجعه نمائید.برای اطلاعات بیشتر درباره ناتامایسین به سایت انگلیسی مراجعه


 

مجوزها و گواهینامه ها
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
  • مجوز مجوز
تماس با ما
دفتر تهران: 88282482 021
عضويت در خبرنامه
پست الكترونيك  

  درخواست
صفحه اصلي | نقشه سايت | تماس با ما
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به شركت آدونيس گل دارو مي باشد